Wees Geen SMOMBIE School campagne

Het gebruik van mobiele telefoons onder jongeren is enorm en de leeftijd waarop kinderen een eerste mobieltje krijgen wordt steeds lager. Momenteel heeft 94% van de 12-jarigen een smartphone.
Helaas is deze smartphone vaak oorzaak van verkeersongevallen en neemt het aantal ongelukken sinds 2013 ook weer toe.

In 2015 is de 13-jarige Tommy-Boy helaas overleden na op zijn fiets te zijn geschept door een auto die hij niet zag aankomen, omdat hij druk met zijn telefoon bezig was. Samen met Tommy-Boy’s vader Michaël Kulkens en zijn stichting TButterfly, zijn wij de ‘Wees Geen Smombie!’-campagne gestart, om het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer terug te dringen.

(‘Smombie’ = samenvoeging van de woorden Smartphone & Zombie)

Om het belang hiervan bij scholieren onder de aandacht te brengen, is de hulp van alle scholen in Nederland nodig en U kunt al heel eenvoudig helpen door bijvoorbeeld het plaatsen van één of meerdere ‘Wees Geen Smombie’-borden op of rond het schoolplein.

Ook is het nationale verkeersexamen in groep 7 een mooie gelegenheid om kinderen voor te lichten over de gevaren van het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Hiervoor kunnen wij u stickers en postermaterialen leveren.

Meerdere scholen in Nederland ondersteunen deze campagne al actief en hebben de speciale verkeersborden geplaatst en op school voorlichting laten geven door Michaël Kulkens zelf.

Wilt u weten hoe u op eenvoudige wijze en tegen zeer lage tarieven kunt bijdragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid rond uw school, door ondersteuning van deze campagne? Neemt u dan alstublieft contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel ons op 035-642 1204 voor direct advies.

Meer informatie over Smombie producten

7 + 2 =

Voor meer informatie over TButterfly en het verhaal van Tommy-Boy kunt u www.TButterfly.nl bezoeken.